Vinter i Lofoten

I løpet av månedene november-desember ankommer vinteren Lofoten. Det er alltid like vakkert når snøen legger seg og gjør dagene våre lysere.

GODE GRUNNER TIL Å BESØKE LOFOTEN OM VINTEREN

Lofoten er kjent for sin majestetiske og vakre natur og har i flere anledninger blitt kåret til verdens vakreste øyrike. Lofoten er en vakker destinasjon året rundt på ulike måter. Her gir vi deg 6 gode grunner til å besøke Lofoten om vinteren:

I Lofoten er mørketida kort, under fire uker

Mange tror mørketiden betyr at det er bekmørkt hele døgnet, men det er ikke tilfellet. Solen skjuler seg under horisonten fra begynnelsen av desember til begynnelsen av januar. Eksakt når mørketiden starter varierer fra ulike steder i Lofoten. Svolvær har mørketid fra 7. desember til 5. januar. På grunn av skumringseffekten er det ganske mye lys midt på dagen, det kan ofte oppleves som et blått lys og kan kalles “blåtimen”. På klare dager kan vi oppleve solnedgangfarger i horisonten i sør.

Førjulstid i Lofoten

Et besøk i Lofoten før jul, vil gi deg en deilig ro og du kan virkelig kose deg med juleshopping. Lofoten har mange fine små butikker og lokale håndverkere for både titting og julehandel. Vi vil anbefale å besøke Førjulseventyret i Henningsvær, hvor du kan nyte kanelsnurr og kakao, kose deg med julehandel i koselige små butikker og spasere mellom de mange små galleriene i Henningsvær. Les mer om førjulstiden i Lofoten her.

Topptur i Lofoten

Lofoten et paradis for topptur! Fra Svinøya er det svært korte avstander til de beste toppturene i Lofoten. Vi har lokalkunnskap om de beste turene og tilbyr erfaren topptur-guide som også holder skredkurs for våre gjester. I Lofoten kan du oppleve Lofotfiske og en rå topptur på samme dag. Topptursesongen kan ofte vare til slutten av mai. Les mer om topptur i Lofoten her.

Lofotfiske

Samtidig som solen vender tilbake etter mørketiden og skaper et magisk morgenlys gjør vi oss klare til Lofotfisket. I perioden januar til midten av april skjer et av verdens underverker i Lofoten. Skreien returnerer fra Barentshavet til sitt fødested utenfor Lofotens kyst for å gyte. Det er i denne perioden du kan fiske store mengder skrei og er du heldig kan du fiske en kaffetorsk (torsk/skrei over 30kg). Les mer om Lofotfiske her

Det magiske nordlyset

Visste du at Lofoten er en av verdens beste nordlys-destinasjoner? Det kommer mennesker fra alle verdenshjørner reisende til Lofoten for å oppleve dette lysfenomenet. Lofotens beliggenhet og siktlinjer gjør at vi kan se nordlyset i alle retninger. I tillegg gir beliggenheten en svært lang nordlyssesong, nordlyset kan ofte sees fra 20 august til midt i april. Les mer om hvorfor Lofoten er blant verdens beste steder å oppleve nordlyset her.

Påskeferie i Lofoten

I overgangen mellom vinter og vår, er påsken et kjærkomment pusterom. Dette er en fin tid å tilbringe sammen med familie og venner i Lofoten, hvor du kan oppleve mye av det beste Lofoten har å by på. I Svolvær og Kabelvåg er det gode preparert løyper for dem som ønsker å ta seg en skitur. Det er også mange muligheter for å gå ski på fjellet. Spør en lokalkjent for å finne en løype som passer ditt nivå og dine ønsker. Påsken er også en perfekt tid til å oppleve Lofotfisket og topptur på samme dag. Påskeferien i 2021 er fra mandag 29. mars til mandag 5. april.