Sommer i Lofoten

Lofoten på sommeren er kanskje noe av det vakreste du kan oppleve i Norge. Lofoten er kjent for sin storslåtte natur med spisse fjell som stiger rett opp av havet, sitt frodige kulturlandskap, kritthvite sandstrender, fjorder og gjestfrie mennesker.

10 FANTASTISKE OPPLEVELSER TIL DIN SOMMERFERIE I LOFOTEN:

Fjelltur og klatring

En fjelltur i Lofoten om sommeren er alltid en spektakulær opplevelse, fjellene er lett tilgjengelige og du finner både enkle og krevende turer. Uansett hva du velger vil du garantert oppleve en fantastisk utsikt. Dersom du ønsker å bestige de mest spektakulære toppene og du ikke er fjellvant anbefales det å leie sertifisert fjellguide. Se våre anbefalte fjellturer her.

Er du glad i klatring er Lofoten et mekka for klatrere og buldring. Et av de mest populære utfartsstedene er like før Henningsvær ved Festvåg. Her finner du garantert likesinnede som koser seg i fjellveggen. Det arrangeres kurs og guidet klatreturer. Ønsker du å gjøre noe helt ekstraordinært kan du ta spranget på Svolværgeita denne sommeren. Det finnes flere lokale guider som tar deg med opp dit. Du trenger ikke klatreerfaring, men du bør ikke være redd i høyden siden det er en svært luftig opplevelse.

Svolværgeita hopp camilla

Foto: Geir Rune Holm

Opplev midnattssolen

I Lofoten har vi midnattssol fra ca. 28. mai - 14. juli. Midnattssola kan oppleves med nesen vendt nordover på yttersiden av Lofoten. Gode eksempler er Laukvik, Gimsøy, Uttakleiv, Ramberg eller på en majestetisk fjelltopp.

Midnattssol Hov

Lokale matopplevelser - Tørrfisk fra Lofoten

Nyt smaken av Lofoten - lokale råvarer forankret i kultur og tradisjon. Lofoten har god tilgang på kanskje verdens beste råvarer og Lofoten har et mangfold restauranter som serverer kortreist (gjerne ureist) mat.

Lofoten er spesielt kjent for sin tørrfisk, en kulturskatt og en fantastisk råvare med en 1000 år lang historie. Tørrfisken fra Lofoten har vært med å bygge landet vårt og har vært landets viktigste eksportvare. I 2015 fikk Tørrfisk fra Lofoten samme EU-beviset på sin status som Indicazione Geografica Protetta (IGP), som Fransk champagne og italiensk Parmaskinke.

Tørrfisken som serveres på vår restaurant Børsen Spiseri er levert av fiskeren på fiskebruket på Svinøya og henges også til tørk her. Sortering, utvanning og luting foregår også på Svinøya. Det er derfor vi kaller vår mat for ureist mat. Besøker du lofoten og er opptatt av matkultur anbefaler vi alltid et tørrfiskmåltid!

Lokal mat på Børsen Spiseri
Lokal mat på Børsen Spiseri
Mat i Lofoten - Børsen Spiseri
Mat i Lofoten - Børsen Spiseri

Fiske i Lofoten

Lofotfiske på sommeren er alltid populært. I Lofoten kan du leie din egen båt med utstyr eller bli med på organiserte fisketurer med en lokalkjent fiskeguide. Sistnevnte gir nok størst sjanse for fisk på kroken.

Padle kajakk

Om du har eller aldri har prøvd kajakk er Lofoten et eldorado for de beste kajakk opplevelsene. Har du våttkort kan du leie kajakk, hvis ikke kan du delta på organiserte turer sammen med dyktige guider. Eller hvorfor ikke benytte sommerferien til å delta på kajakkkurs? Les mer om opplevelsen av å padle kajakk i Lofoten her.

Kajakk i Lofoten  sommerferie

Trollfjord- og Havørn RIB Safari

Trollfjord- og Havørnsafari fra Svolvær er også noe man ikke bør gå glipp av. En magisk opplevelse hvor du får oppleve Lofoten langs kysten. Det er stor sannsynlighet for å oppleve havørna på nært hold.

RIB Safari i Lofoten
Foto: Tommy Simonsen

Spille golf i naturskjønne omgivelser

I Lofoten på nordsiden av Gimsøy finner du kanskje Europas mest spektakulære 18 hulls golfbane. Lofoten Links har mottatt internasjonal anerkjennelse fra flere hold og er blant annet godt omtalt i boken "Planet Golf". Hva med en runde Golf i midnattssol? Det kan man kalle en spesiell opplevelse og vil nok garantert bli et for evig minne.

Golf i Lofoten Foto Mickael Tannus

Foto Mickael Tannus

Surfe på bølgene omringet av spektakulær natur

Surfekurs på Unstad eller Flakstad er alltid en morsom og populær aktivitet som passer for gammel og ung. Selv om havet er krystallklart og standen kritthvit er ikke temperaturen den høyeste så man får våtdrakt. Dette gjør at man kan kose seg lenge i havet sammen med dyktige surfeinstruktører og surfebrettet. Lavterskeltilbud som garantert gir mestringsfølelse og mye latter.

Surfekurs i Lofoten passer perfekt hvis dere ønsker en morsom opplevelse som gir gruppen mestringsfølelse. Vi lover god stemning, mye latter. Avslutt gjerne opplevelsen med en varm lunsj på kursstedet.

Foto: Lofoten surfesenter

Hesteridning på Gimsøya

Er du glad i eller aldri har prøvd deg på hesteryggen finnes det muligheter for dette også i Lofoten. Dette er en flott naturopplevelse som arrangeres fra Gimsøya. Dette er ridetur både for helt nybegynnere og erfarne ryttere. Turen går langs på hvite sandstrender og i terreng på Islandshester. Det blir guidet på hele turen. Hva med ridetur i midnattssol eller solnedgangen, garantert magisk stemning.

Ri på Islandshest i Lofoten Foto Kristin Folsland

Foto: Kristin Folsland

Roadtrip i Lofoten

Lofoten er perfekt for en roadtrip. Viste du at du kan oppleve hele Lofoten på en dag? Fra Svolvær og helt ut til Å (ytterst i Lofoten) er det 2,5 timer med bil. Det er urolig mange fine stopp på veien og du vil ha gode muligheter til å fylle kamerarullen med fantastiske bilder av vakker natur. Få gjerne noen tips fra vertskapet i resepsjonen på Svinøya før du legger ut på tur.

Overnatting i rorbu i Lofoten

I Lofoten er det nesten obligatorisk å bo på rorbu. Å bo på rorbu gir et grunnlag for et opphold med sjelero og tradisjon. Det var disse røde nostalgiske hyttene fiskerne og fiskearbeiderne oppholdt seg i da de kom til Lofoten for å ro fiske. Her kunne det bo opptil 16 personer i hver rorbu. I dag er de tradisjonelle rorbuene i Lofoten restaurerte til dagens standard, men har beholdt gammelt håndverk og tømmer for å gi følelsen av hvordan en rorbu var i de dager da fiskerne rodde Lofoten med årer og seil! Det er ingenting som er bedre enn å nyte stillheten og utsikten fra din egen rorbu etter en lang dag på tur i Lofoten.

SE VÅRE RORBUER HER