Overnatting i Rorbu

Drømmer du om rorbuferie i Lofoten? Vi gir deg 5 gode grunner til å velge overnatting hos Svinøya Rorbuer i Lofoten.

1) Rorbuer i ulike størrelser og standard

Svinøya Rorbuer har totalt ca. 50 ulike utleieenheter, med totalt ca. 240 sengeplasser. Vi har en fin samling av både originale rorbuer, moderne rorbuer, historiske hus og leiligheter. Hver enhet har 1 til 4 soverom med sengeplass for inntil 8 personer i en rorbu. Så hos oss vil du finne noe som passer deg enten du reiser alene eller sammen med flere. Se oversikt over alle våre enheter her.

2) Lokal mat på Børsen Spiseri

Svinøya Rorbuer har en av Lofotens mest anerkjente restauranter. Børsen Spiseri er innredet i ei gammel brygge fra 1828, og det er lagt stor vekt på å bevare det originale preget. Her serveres både kjøtt- og fiskeretter, med fokus på lokale råvarer. Restauranten er priveligert som har fiskemottak like utenfor døra, slik at våre kokker kan plukke ut den fineste fisken. I november 2020 mottok Børsen Spiseri terningkast 5 av Godt.no. Restauranten har stor uteservering og når solen skinner i Svolvær er det nettopp her den skinner lengst. Rett utenfor vår uteservering finner du også vår flytende Fjordbadstue, den er varm hver dag. På Børsen spiseri kan du spise både frokost og middag.

Restaurant Børsen Spiseri

God stemning og atmosfære på Børsen Spiseri.

3) Et mangfold av aktivitetstilbud

Når du booker overnatting hos oss, vil du også ha mulighet til å booke aktiviteter før eller under oppholdet. I samarbeid med lokale aktivitetsleverandører tilbyr vi opplevelser og aktiviteter i verdensklasse og minner for livet. I vår bakgård finnes det også flere fjellturer som du når til fots fra Svinøya. Se Svinøyas favoritter her.

Rorbuferie med opplevelser og aktiviteter

Vi tilbyr et mangfold aktiviteter i Lofoten i samarbeid med lokale leverandører

4) Sentrumsnært

Svinøya ligger bare litt over en kilometer fra sentrum med alle fasiliteter. Det tar omtrent 10-15 minutter å gå fra Svinøya og inn til Svolvær sentrum. Så her kan du drømme deg bort i et levende fiskevær, samtidig som du bor nært sentrum med et stor utvalg av restauranter, gallerier og shoppingmuligheter.

Sentral beliggenhet i Svolvær havn med gangavstand til Svolvær sentrum

Svinøya ligger bare litt over en kilometer fra sentrum med alle fasiliteter.

5) Originale rorbuer og kysthistorie

Flere steder i Lofoten er rorbuene som ble benyttet av fiskerne godt ivaretatt og du kan leie en slik rorbu. Svinøya er et ekte og godt bevart fiskevær og her kan du kan bo i en original rorbu. Vi har bevart mange av de gamle rorbuene som ble benyttet av tilreisende fiskere og i 1993 ble de første rorbuene restaurere med formål om utleie til turister. Alle originale rorbuer er renoverte og tilpasset dagens standard. Les mer om historien bak de ikoniske røde rorbuene her.

Svinøya i gamle dager med rorbuer, væreiergård og historiske hus

Rorbuene på Svinøya er tidligere blitt benyttet av tilreisende fiskere.

I tillegg til de originale rorbuene er Handelsbrygga fra 1828 godt bevart. Her finner du blant annet Svolværs første butikk, en original Krambu. Vi har bevart det meste av konstruksjonene og du får virkelig oppleve hvordan bygget framstod for nesten 200 år siden. Krambua er i dag vår resepsjon. For vår innsats for å ivareta og formidle den viktige kystkulturhistorien til Lofoten, har Svinøya Rorbuer fått Norsk Kulturarvs kvalitetsmerke, Olavsrosa og er tildelt Kulturminnefondets nasjonale plakett for godt bevaringsarbeid.

VELKOMMEN TIL SVINØYA RORBUER - DIN BASE FOR GODE OPPLEVELSER I LOFOTEN!