Lofoten topptur-weekend

Langhelg i Lofoten med trygge toppturer, hygge og god mat i fokus. Velkommen på ski i Lofoten, verdens vakreste øyrike.

Pakken inkluderer 3 dager med guidet topptur og overnatting i rorbu 4 netter med helpensjon. Toppturene utføres i åpne grupper, med maksimalt 12 personer per gruppe (max. 6 personer per guide). En god mulighet for å møte nye mennesker med samme interesse. Vår guide vil skreddersy et opplegg som passer gruppens erfaring og ønsker. Deltakerne bør være i god form og ha erfaring fra toppturer på ski.

Topptur i Lofoten, onsdag - søndag

Fra kr 11.990,- pr person

Onsdag

  • Ankomst og innsjekk Svinøya Rorbuer
  • Møter guiden og blir kjent + Turplanlegging
  • 3-retters middag på Børsen Spiseri

Torsdag, fredag og lørdag

  • Frokost og smøre matpakke
  • Ut på tur
  • Turplanlegging 
  • 3-retters middag

Søndag

  • Utsjekk Svinøya Rorbuer og avreise
  • Mulighet for en kort tur, hvis avreise er sent.

Passer ikke onsdag til søndag? Ta kontakt, så skreddersyr vi et opplegg som passer for dere.

Din base, Svinøya Rorbuer

Hos oss på Svinøya i Svolvær bor du meget komfortabelt i en rorbu eller rorbusuite. Våre rorbusuiter har privat sauna. I tillegg har vi også en sauna ved havkanten til privat utleie (kun på drop-in). Reiser du i en større gruppe, kan vi skreddersy et tilbud med overnatting i Væreiergården

Frokost og middag med lokale råvarer serveres på vår restaurant Børsen Spiseri.

Svinøya Rorbuer er godkjent medlem av Reisegarantifondet

Bli kjent med vår guide Espen Nordahl

Fjell, tur- og friluftsliv har gjennom hele Espens liv vært hans store lidenskap og kjærlighet. Tromsøværingen la sin elsk på Lofotfjellene tidlig på 90-tallet og har siden da ofte vært i Lofoten for å oppleve de mange mulighetene her. Espen har nå flyttet til Lofoten og hele hans hjerte er fylt av kjærlighet for fjellene i Lofoten. 

Lang og god erfaring
Espen har i mange år drevet med guiding og skredkurs og har også jobbet fire år som snøskredvarsler i NVE/varsom.no. Han har skrevet bok om toppturer i Troms og vært medredaktør i boken om trygge toppturer i Norge. En rekke artikler og reportasjer har han også skrevet i tillegg til at han har holdt mange foredrag. Kort sagt er Espen en meget erfaren guide med mye god kunnskap. 

Fokus på god planlegging og trygghet
I 1998 holdt det på å gå fryktelig galt da Espen og en vennegjeng var på tur sammen. En ble begravd i skred, men gravd frem i live. Denne opplevelsen forsterket Espens syn på viktigheten av å ha et stort fokus på trygghet. Han er derfor veldig opptatt av god planlegging og gjennomføringen av turoppleggene. 

Det er viktig at deltakerne skal føle seg trygge underveis og sitte igjen med en skikkelig god følelse når man siger ned ved kafébordet og et glass god drikke etter vel gjennomført tur. - Espen Nordahl

Les mer om våre lokale topptur-favoritter her