Fiskeværs-måltid

En historisk fylt vandring i et levende fiskevær toppes med et smakfullt tørrfiskmåltid på Børsen Spiseri.

Hvorfor bor det mennesker i Lofoten? Hva er tørrfisk, og hva gjør vi med den? Hvordan levde Lofotfiskerne for over 100 år siden, og hvordan så egentlig en rorbu ut? Hva skjedde i Trollfjorden i 1890? Visste du at Svolværs første butikk fra 1828 fremdeles er bevart?

Bli med på guidet Fiskeværsvandring på Svinøya i Svolvær. Hør historiene, still spørsmålene, kjenn på lukten, smak på tørrfisk, besøk maleren Gunnar Bergs galleri, og opplev atmosfæren fra et levende fiskevær i byen Svolvær.

Aperitiff i Krambua
Aperitiff i Krambua med historier

Svinøya er den eldste delen av Svolvær, og har hatt handelsvirksomhet siden 1828. Svinøya er Lofoten i miniatyr, og er fremdeles et levende fiskevær. Midt i byen Svolvær, med fiskebruk, tørrfiskhjeller, rorbuer, kunstgallerier, gammel trehusbebyggelse og fiskerestaurant, omgitt av Lofotens mektige fjell og hav.

I den gamle handelsbrygga fra 1828 har vi restaurant Børsen Spiseri. Her avsluttes kvelden med en bedre 3 retters middag med tørrfisk til hovedrett. Naturligvis!

Vandringen foregår delvis utendørs. Husk klær og sko etter forholdene.

Gode fotomuligheter.

Etter fiskeværsvandringen kan du forhåndsbestille en aperitiff i Krambua, Svolværs første butikk, etterfulgt av en 3 retters fiskeværs meny som er inkl. i prisen.

For mer informasjon kontakt oss på telefon 76 06 99 30 eller post@svinoya.no

PRIS

  • kr 995,- pr person.

INFO

  • Periode: Hele året
  • Tid: Ettermiddag/kveld
  • Varighet: ca 4 timer inkl. middag.
  • Oppmøte: Resepsjonen i Krambua på Svinøya Rorbuer & Børsen Spiseri.
  • Minimum antall: 10 personer
  • Språk: N

INKLUDERER

  • Guide og historieforteller
  • Inngang Galleri Gunnar Berg
  • Inngang Museumsrorbua
  • Inngang Krambua
  • Smak av tørrfisk
  • 3 retters middag på Børsen Spiseri.

This page is translated with AI.
If you have any questions or feedback, please contact us.