Fisketur i Lofoten - introduksjon

Opplev spenningen og gleden med å fiske - 2 timers fisketur fra Svolvær.

Bli med på fisketur om bord på MS Symra, en over hundre år gammel fiskebåt, spesialbygd for å navigere de tidvis utfordrende farvannene i Lofoten. Denne to timers fisketuren i Lofoten er en introduksjon til fisking, spesielt tilpasset de som aldri har kastet en line før, men som er ivrige etter å fordype seg i en aktivitet som er en integrert del av Lofotens arv.

Fra det øyeblikket vi kaster loss fra Svolvær, Lofoten sitt pulserende hjerte, vil du oppleve øyene på en ny måte — direkte fra havet som har formet deres kultur og historie. MS Symra, fartøyet vi bruker på denne utflukten, er en tradisjonell fiskeskøyte som har vært i drift siden 1917. Hun er vernet av Riksantikvaren og er et smykke på sjøen.

Fiskingen på denne turen er en praktisk opplevelse tilpasset nybegynnere. Under kyndig veiledning fra vårt mannskap vil du lære grunnleggende fisketeknikker. Enten det er å sette kroken, kaste linen, eller sveive inn fangsten, vil vårt team være der for å assistere og sikre en givende opplevelse. Det å fange din første fisk er et spennende øyeblikk, fylt med spenning og forventningen om ikke å vite hva som kan være i enden av linen din. Havet rundt Lofoten vrimler av liv, og gir deg muligheten til å fange en rekke fisk, inkludert den anerkjente torsken, som har vært avgjørende for regionens økonomi i århundrer.

Mens du venter på et napp, vil mannskapet dele historier om Lofotens fiskearv og torsken sin vitale rolle. Forvent å høre harde fakta, myter og skrøner om livet til en ekte Lofoten-fisker.

Denne turen er perfekt for de som ser etter å prøve noe nytt, i tråd med livsstilen i Lofoten. Det er en aktiv og kulturell opplevelse hvor du ikke bare observerer; du deltar fysisk. På denne turen vil du ikke bare få en dypere forståelse for det å fiske, men også lære litt om hvordan betydningen fisket har hatt for livet her ute i havgapet.

Spenningsmomentet ved å fange fisk og opplevelsen av å være ute på det åpne havet kombineres for å skape en magisk opplevelse som handler om mer enn bare fisking – det handler om å koble seg til Lofotens fortid og nåtid. Og hvem vet? Selv på denne korte turen kan du kanskje dra i land en stor fisk.

Så kom om bord og sett seil fra Svolvær på MS Symra. Opplev havets magi, lær å fange fisk, og se Lofoten fra et perspektiv som ingen andre. Enten det er det forsiktige draget i en line eller det kraftige rykket fra en storfisk, er hvert øyeblikk på denne turen et skritt nærmere hjertet av Lofotens maritime sjel.

Denne turen opereres av XXLofoten.

Sesong 15. juni - 15. august

Priser
Voksen: Kr 995,-
Familie: Kr 1995,- (2+2)
Barn: Kr 495,-

Avgang kl 14:00 fra Svolvær