Lofoten Wildlife Safari

Viste du at du kan delta på Wildlife Safari i Lofoten? Vi hører ofte om Wildlife Safari rundt om i verden der man kan kjører rundt i områder for å prøve å finne ville og eksotiske dyr. I Lofoten har vi et rikt dyre og fugl liv som vi er både stolte av og setter stor pris på. Det fineste vi kan finne og komme tett på er skogens konge elgen, ugler og ulike revearter bl.a rødrev, svart rev, sølvrev og korsrev.


Solnedgang

Oppdag Lofotens dyre og fugleliv!

En ting er alltid sikkert, i løpet av slutten av Mars og utover April kommer våren sakte, men sikkert, da våkner også dyrene til liv. Utover våren kommer det også mange trekkfugler nordover og til Lofoten for hekke. De har bare noen få hektiske uker på seg før de igjen vender mot sør.

Samtidig stiger solen høyere og høyere. Dagen blir lengre og ender til slutt opp i Midnattsol fra 25 Mai til 18 Juli.

I denne spennende perioden starter vi også opp med vår fantastiske Wildlife Safarier i Lofoten. Hver dag fra 20. April til 15. September kan du bli med å utforske, oppdage og høre Lofotens dyre og fugleliv sammen med Lofotens mest entusiastiske guide/ fotograf, Odd-Petter Tanke Jensen fra Discover Lofoten.

Elg med kalv

På våren kommer elgen ned fra fjellene og de dype dalene. Etter en næringsfattig vinter kommer de for å finne vannplanter, einer, bark og annen mat. Viste du at en voksen Elg kan spise opptil 15 kg bark hver dag? I Juni kalver elgkua. Kalvene er brun/røde på kroppen og holder seg sammen med sin mor som er svært beskyttende. Dette tar vi hensyn til på våre turer. Etter 2 år blir de kastet ut av familien for å starte sitt eget liv. Elgkua må gjøre seg klar til ny formering utpå høsten. I slutten av August mister Elg oksen basten på sine gevir, dette skjer i løpet av 2-3 døgn. Et gevir vokser med en fart på 1-2 cm pr dag. I januar mister oksen geviret. Elgen er alltid et majestetisk øyeblikk å oppleve.

Jordugle

I slutten slutten av Mars begynnelsen på April kommer Jorduglene fra sør etter en lang vinter. De holder seg gjerne i Lofoten til starten av september. I begynnelsen av Juni legger de seg på reiret. Jorduglene har en liggetid på ca 30 dager. Etter dette er ungene i reiret i ca. 10-14 dager før de blir flyttet ut av reiret. Det er en fantastisk opplevelse å se når ugla kommer ned met mat til sine små. Uglene er så utrolig vakre og full av mystikk.

Rev

I løpet av Juni og begynnelsen av Juli har revene født sine unger. Når de er små er de veldig vennlige og nysgjerrige. De er ikke så redde som revemor og revefar. Dette gjør at vi ofte kan være heldige å komme svært tett på de små søte revungene.

Mandarin duck reflection2 Sharpen AI Motion De Noise AI low light

I tillegg til elg, rev og ugler kan vi oppdage flere andre arter i Lofoten. Det er svært spennende og hver gang vi klarer å finne dyr eller fugler. Stemningen blir gjerne elektrisk og man kjenner det igjennom hele kroppen.

Landskapet i Lofoten gjør det ekstra spennende å fotografere dyr og fugler. Oppdager vi dyrene i rett posisjon i forhold til landskap kan du skape et skikkelig blinkskudd på telefon eller med ditt kamera.

Fakta Lofoten Wildlife Safari

Book online her

Hva trenger du med på turen:
Mange gjester bruker mobiltelefonene til å ta både bilder og film på våre Wildlife Safarier.
Vi bruker også gjerne mobiltelefon for bilder og video i tillegg til større utstyr.
Har du et kamera som kan ha høy hastighet Fram/s ta dette med.
Objektivene som er kanskje viktigst på ha med er i området 200-600mm.
Vi har noen ekstra objektiver som gjestene kan låne på turene, men vi har dessverre foreløpig kun for Nikon. 200-500mm Nikon, 60-600mm, Sigma til Nikon og200-400mm Nikon.

Angåande klær, vi tilbringer den aller meste av tiden på turen i bil med korte stopp når vi oppdager dyr og fugler. Vi går gjerne korte strekninger i enkelt terreng dersom behov.

Vi anbefaler deg å kle deg etter været. Ha på deg turklær og gode sko. Er du usikker snakk med personalet i resepsjon.

Lofoten Wildlife Safari er ikke en krevende tur og passer for de aller fleste som er glad i dyr, fugler og vil oppleve Lofotens natur på en litt annerledes måte.

Velkommen på Wildlife Safari i Lofoten

Odd-Petter Tanke Jensen

Guide / Fotograf