Fiskeværs måltid

En historisk vandring i et levende fiskevær toppes med et smakfullt tørrfiskmåltid på Børsen Spiseri.

Hvorfor bor det mennesker i Lofoten? Hva er tørrfisk, og hva gjør vi med den? Hvordan levde Lofotfiskerne for over 100 år siden, og hvordan så egentlig en rorbu ut? Hva skjedde i Trollfjorden i 1890? Visste du at Svolværs første butikk fra 1828 fremdeles er bevart?

Bli med på guidet Fiskeværsvandring på Svinøya i Svolvær. Hør historiene, still spørsmålene, kjenn på lukten, smak på tørrfisk, besøk maleren Gunnar Bergs galleri, og opplev atmosfæren fra et levende fiskevær i byen Svolvær.

Svinøya er den eldste delen av Svolvær, og har hatt handelsvirksomhet siden 1828. Svinøya er Lofoten i miniatyr, og er fremdeles et levende fiskevær. Midt i byen Svolvær, med fiskebruk, tørrfiskhjeller, rorbuer, kunstgallerier, gammel trehusbebyggelse og fiskerestaurant, omgitt av Lofotens mektige fjell og hav.

I den gamle handelsbrygga fra 1828 har vi restaurant Børsen Spiseri. Her avsluttes kvelden med en bedre 3 retters middag med tørrfisk til hovedrett. Naturligvis!


Vandringen foregår delvis utendørs. Husk klær og sko etter forholdene.

Gode fotomuligheter.

Etter fiskeværsvandringen serverer vi en aperitif i Krambua, Svolværs første butikk, etterfulgt av en 3 retters meny på Børsen Spiseri.