Matopplevelser i Historiske
omgivelser i Lofoten

En av Lofotens og Nord-Norges mest særegne restauranter finner du på Svinøya i den gamle Handelsbrygga fra 1828.

Svinøya Rorbuer har en av Lofotens mest anerkjente restauranter. Børsen Spiseri er innredet i den gamle Handelsbrygga fra 1828, og det er lagt stor vekt på å bevare det originale preget. Det meste fra gamle tider er beholdt også her, og gir en atmosfære av en svunnen tid med lukt av tjære og tamp. Handelsbrygga på Svinøya er en av de best bevarte i Nord-Norge på denne størrelsen. I 2021 fikk vi som en av tre i Norge tildelt Kulturminnefondets nasjonale plakett for godt bevaringsarbeid.

Mange av våre gjester lurer på hvorfor restauranten heter Børsen Spiseri, de lurer på om det har noe med Børsmarkedet å gjøre? Det har det selvfølgelig ikke. Restauranten fikk navnet sitt på grunn av vandringen mot hovedinngangen til vår restaurant. På folkemunne har denne alltid vært kalt Børsen. Her møttes fisker, fiskekjøper og lokalbefolkningen for å høre siste nytt, rykter og slå av en prat. Altså en ryktebørs.

I vår restaurant serveres både kjøtt og fiskeretter. Menyen endres med årstidene og tilgangen på lokale råvarer fra Lofoten og Nord-Norge.

Vi har stor kaiterrasse for uteservering i sommersola, når solen skinner er det nettopp her den skinner lengst i Svolvær. Rett utenfor kaiterrassen finner du også vår flytende Sauna som er svært populær.

Handelsbrygge i dag
Børsen Spiseri i Handelsbrygga fra 1828. Vår flytende Sauna til venstre i bildet.

Om du kommer alene, sammen med din kjære, gode venner eller med alle dine kollegaer, garanterer vi å gjøre vårt ytterste for at du skal være fornøyd.

Vår nærmeste nabo er det tradisjonsrike fiskemottaket L. Bergs Sønner, kun 50 meter unna vår restaurant. I tillegg disponerer de et fiskemottak i Laukvik på nordsiden av Lofoten (“yttersia”). Dette gjør oss svært priveligerte med tanke på tilgangen til fersk fisk, og våre kokker kan plukke ut den fineste fisken. Det er ikke mange andre restauranter som kan skryte av å ha et fiskebruk i umiddelbar nærhet.

Når vi serverer lutefisk, boknafisk, tørrfisk eller fersk skrei er det med stolthet vi forteller at fisken er levert fra fiskeren, foredlet, lutet eller hengt på hjell og servert – her på Svinøya. Vi kaller det ureist mat. På Børsen Spiseri kan du som gjest nyte gode arktiske fiskeretter i en trivelig bryggeatmosfære med duft av tjære og tamp!

I samme brygge ligger Krambua, som er et lite museum i seg selv. Krambua var Svolværs første butikk og er i dag vår resepsjon. Her henger gamle varer og utstyr fra fordums tider, og man blir ført 100 år tilbake i tid! Ta gjerne en aperitiff her inne før måltidet. Her er litt av hvert å studere i hyllene og under taket.