Opplev høsten i Lofoten

Visste du at man stort sett kan oppleve høsten i Lofoten på samme måte som sommeren? Den største forskjellen er at det er langt færre turister og at du må kle deg litt annerledes. Været skifter oftere og raskere. Dagene er kortere og fargene annerledes.

Ru TO k L

Hvis du setter pris på vakre høstfarger, spektakulær natur, kystkultur, lokale matopplevelser, variert vær og koselige stunder i en lun og varm rorbu, da er Lofoten en perfekt destinasjon om høsten.

Naturopplevelser og aktiviteter

Høsten byr på mange spennende naturopplevelser og aktiviteter. Fjellturer om høsten er fantastisk! Du kan faktisk få de mest populære turene helt for deg selv. I gangavstand fra Svinøya Rorbuer når du flere populære fjellturer med ulik vanskelighetsgrad.

Har du leiebil kan vi anbefale deg en rekke andre fantastiske fotturer i Lofoten. Vil du få mer ut av turen og lære mer om Lofoten er det selvfølgelig best å bestille tur med guide. Svolværgeita kan også bestiges på høsten, frem til 30. september.

Kongstind1 web

Foto: Kristin Folsland Olsen

Nordlyset i Lofoten er en magisk opplevelse for alle og er i seg selv en god grunn til å ta turen til Lofoten. Det kommer tilreisende fra alle verdens hjørner til Lofoten for å oppleve nettopp dette. Om høsten kan du oppleve vakre solnedganger etterfulgt av et spektakulært nordlys som danser på himmelen.

21318936 751876418330947 3594312408814842055 o

Foto: Odd-Petter Tanke Jensen

Fisketur i Lofoten er alltid en flott opplevelse, også på høsten. Med egen fiskeguide øker du sjansen for fangst betydelig.

Sld EHN8g

Havørnsafari inkludert tur til Trollfjorden med RIB er noe man ikke bør gå glipp av når man besøker Lofoten. Turen fra Svolvær oppover mot Trollfjorden er magisk i høstfarger og vi kan garantere en spennende nærkontakt med havørnene.

Havorn2

Magiske øyeblikk fra kajakken kan du også oppleve om høsten. Bli med en dyktig kajakkguide på tur mellom Lofotens holmer og skjær.

8

Foto: Kristian Louis Jensen

Lokale matopplevelser

Lofoten byr på gode lokale matopplevelser året rundt. På Lofotens mange anerkjente restauranter kan du kjenne på smaken av vår fantastiske matregion. I vår anerkjente fiskerestaurant Børsen Spiseri på Svinøya serveres deilige tradisjonelle retter med blant annet Tørrfisk og Lofotlam. I oktober kan du smake på Bergs berømte Lutefisk.

Marie

Kunst & kultur i Lofoten

Lofoten har gjennom generasjoner tiltrukket seg kunstnere og kreative mennesker som søker inspirasjon i vår mektige og storslåtte natur. I Lofoten finner du små og store kunstgallerier, atelierer, glassblåsere og verkstedutsalg. I vårt nærområde Svolvær, Kabelvåg og Henningsvær finner du de aller fleste.

IMG 20190710 144606 01

Fotografering i Lofoten

Spektakulær, eksotisk natur med høye fjell, fjorder og kritthvite strender gjør Lofoten til et paradis for fotografering både for profesjonelle og hobbyfotografer. Høsten og tidlig vinter gir deg magiske lyssettinger og spennende kontraster. Det er din egen kreativitet som gir deg de aller beste motivene enten det er i en god høststorm eller i en glødende soloppgang. I løpet av en dag kan du få en følelse av alle fire årstider. Om kvelden og natten er selvsagt nordlyset et spektakulært fenomen å fotografere i ulike settinger.