Førjulsstemning i Lofoten

Få ting senker juleskuldrene like effektivt som å tilbringe førjulstiden i en rorbu i Lofoten. Du trenger ikke å reise til utlandet for å oppleve koselige julemarkeder og god førjulsstemning.

I Lofoten kan du nyte turer ute i naturen, om kvelden kan du oppleve nordlyset som danser over Lofotens majestetiske landskap og fjorder. Etter friske høstturer ute i Lofotnaturen er det alltid godt å komme inn i varm rorbu, tenne stearinlyset, spise god mat og kose seg i høstmørket og førjulstiden.

Bilde 22 10 2020 15 45 51

Førjulseventyret i Henningsvær

Bare 30 minutter med bil fra Svinøya Rorbuer ligger fiskeværet Henningsvær. Fra tidlig november våkner fiskeværet igjen til liv etter en hektisk sommersesong. Det er pyntet med julelys i gatene, og butikker, gallerier, kafeer og restauranter ønsker hjertelig velkommen til Førjulseventyret i Henningsvær. Her kan du handle unike julegaver hos de mange hyggelige små håndverksbedriftene og butikkene, suse ned gatene på sparkstøttinger med hjul og nyte lokal nordnorsk tradisjonsmat og julegodt. Hver helg er det aktiviteter og arrangementer for store og små. Du kan blant annet blåse glass, støpe lys og pynte pepperkaker. Årets førjulseventyr starter helgen 4. november og varer til 18. desember.

Bilde 21 10 2020 22 23 51

Lutefisk fra Lofoten

I oktober starter lutefisksesongen i Lofoten. I vår restaurant, Børsen Spiseri, på Svinøya serverer vi ureist nyprodusert Lutefisk fra L. Bergs Sønner så snart den er klar. Vi kaller den ureist fordi hele produksjonen har foregått rett utenfor kjøkkendøra vår. Bergs berømte lutefisk er et skikkelig håndverksarbeid og serveres i kotelettstykker, er passe fast, fantastisk på smak og er sannsynligvis Norges beste lutefisk. Vi vet det er førjulstid idet vi nyter vårt første lutefiskmåltid på Børsen Spiseri.

Julenissen1

Julebord i Lofoten

Å arrangere julebord i Lofoten kan være en eventyrlig opplevelse som du og ditt følge vil huske. Det er mange fine steder i Lofoten som tilbyr julebordpakker med overnatting, så her er det nok å velge i. På Svinøya i Svolvær finner du Lofotens best bevarte handelsbrygge fra tidlig 1800-tallet. Det er i denne gamle brygga vi serverer deilig tradisjonsrik julemat til våre gjester. Julebordet på Børsen Spiseri er forankret i tradisjonene og lidenskapen for god mat og drikke. I handelsbrygga har vi flere flotte private selskapslokaler dersom ditt selskap ønsker å sitte for seg selv. Garantert god og lun førjulsstemning. Se våre julebordpakker her.

Marita1

KONTAKT OSS GJERNE FOR ET TILBUD

post@svinoya.no / 76 06 99 30