Fiskeværs-vandring

Opplev et levende fiskevær, sjarmerende rorbuer, Galleri Gunnar Berg, Svolværs første butikk, den gode stemningen og kulturen.

Hvorfor bor det mennesker i Lofoten? Hva er tørrfisk, og hva gjør vi med den? Hvordan levde Lofotfiskerne for over 100 år siden, og hvordan så egentlig en rorbu ut? Hva skjedde i Trollfjorden i 1890? Visste du at Svolværs første butikk fra 1828 fremdeles er bevart?

Bli med på guidet Fiskeværsvandring på Svinøya i Svolvær. Hør historiene, still spørsmålene, kjenn på lukten, smak på tørrfisk, besøk maleren Gunnar Bergs galleri, og opplev atmosfæren fra et levende fiskevær i byen Svolvær.

Svinøya er den eldste delen av Svolvær, og har hatt handelsvirksomhet siden 1828. Svinøya er Lofoten i miniatyr, og er fremdeles et levende fiskevær. Midt i byen Svolvær, med fiskebruk, tørrfiskhjeller, rorbuer, kunstgallerier, gammel trehusbebyggelse og fiskerestauranten Børsen Spiseri, omgitt av Lofotens mektige fjell og hav.

SVINØYA - med historier å fortelle!


Vandringen foregår delvis utendørs. Husk klær og sko etter forholdene.

Gode fotomuligheter.

Etter fiskeværsvandringen er det mulig å handle suvernirer i Svolværs første butikk, og kjøpe noe varmt eller kaldt å drikke.